Blogopmaak

Puur

Evert Jan Daling • jan. 27, 2024

Puur

Op 17 januari jl. stonden wij voor de tweede keer op de Biobeurs in Den Bosch. Dat kwam mooi uit, want we vierden onze tweede verjaardag met NL Soja BV. Een leuke gelegenheid om bezoekers van onze stand te trakteren op biologische sojabonen en – fullfat sojameel.


Het waren weer twee gezellige beursdagen, met leuke en enerverende gesprekken. Voor NL Soja BV zeer zeker geslaagd en we zien alweer uit naar 2025.


Naar aanleiding van een specifieke ontmoeting tijdens de Biobeurs 2024 (komen we straks op terug) wijden we deze blog aan het thema ‘puur’.


Door de ervaringen, ontmoetingen, gesprekken en de keuzes in de eerste twee levensjaren van NL Soja BV, is dit een leuke kapstok voor het schrijven van de eerste blog in 2024.

Wat betekent ‘puur’

Als je even een beetje doctor-Google erop naslaat, dan staan de volgende synoniemen, betekenissen (in willekeurige volgorde) in relatie tot puur:

- geen namaak

- zuiver

- authentiek

- zonder toevoeging

- echt

- oprecht

- onvervalst


Het zijn woorden, kreten waar wij als NL Soja BV ons graag aan willen meten, spiegelen, vasthouden.

Puur = echt, geen namaak

Onze biologische teelt van sojabonen in Nederland is echt en is geen namaak.


Wij gebruiken geen chemische middelen; noch tijdens de teelt noch tijdens de bewaring. Wij telen in Nederland, niet daar buiten. Wij leveren alleen biologische sojabonen van Nederlandse akkers voor de Nederlandse consument (en inmiddels België en Scandinavië); geteeld uit non-GMO zaaizaad.


Er ontstaan af en toe gesprekken of we ook echt geen chemische middelen gebruiken in onze biologische teelt.


Wij organiseren elk jaar een velddag, zodat u als consument kunt komen kijken waar en hoe wij onze biologische sojabonen in Nederland telen. Dit doen wij om u als consument en B2B klant een inkijkje te geven en ook om ons persoonlijk te kunnen ontmoeten. Wat ons betreft zijn wij altijd benaderbaar, om uw consumenten-vragen over onze biologische teelt en - bewaring te beantwoorden. 


NL Soja BV is Skal gecertificeerd. Wij staan ervoor, dat wij het Skal keurmerk waardig zijn, omdat dus überhaupt geen chemische middelen worden toegepast in de teelt en bewaring. Om zeker te zijn dat ons product eveneens niet verontreinigd is, laten wij jaarlijks een residutest uitvoeren door Eurofins. De resultaten staan op de website. Daarmee heeft u als consument en B2B klant een maximale vorm van zekerheid, over het feit, dat wij dus echt biologische sojabonen voor u telen en aan u leveren.

Puur = onvervalst, zonder toevoegingen

De biologische sojabonen en de producten (tempeh, sojameel, soja pasta) van NL Soja BV en de producten gemaakt van onze sojabonen (tofu, sojasaus en natto) zijn onvervalste productenzonder onnatuurlijke toevoegingen.


Zonder toevoeging?

We zijn nog aan het nadenken om mee te doen met het keurmerk ‘vegan’.


Het vegan-keurmerk verzekert de consument ervan, dat er geen dierlijke producten zijn verwerkt in het product, dat gekocht wordt. Doordat onze biologische sojabonen (en meel, tempeh en pasta) zelf volledig plantaardig en zonder toevoeging zijn, moeten we nog even langer nadenken of het keurmerk ‘vegan’ voor NL Soja BV van toegevoegde waarde zal kunnen zijn.


Dus puur naar de praktijk gekeken, zijn onze biologische sojabonen en producten 'vegan'. Alleen dan wel zonder keurmerk.


Onvervalst?

In november 2023 zijn wij op de Free From Food beurs benaderd om onze tempeh te gaan leveren in glas in plaats van plastic. Wij hebben ons productieproces proberen uit te leggen en vertelt waarom wij onze tempeh niet in potjes gaan aanbieden. Ons werd uitdrukkelijk vertelt, dat wij de plank volledig missloegen, omdat verderop op de beurs tempeh wel in glas werd aangeboden.


De volgende dag kwam de andere standhouder even buurten. Tot onze verbazing was zijn reactie ‘… Grappig jullie tempeh! Zo krijg ik mijn tempeh ook aangeleverd. We snijden het plastic weg en wij doen het in glas….”.


NL Soja BV levert dus onvervalste tempeh in een plastic zak, die mogelijk in de toekomst wel biologisch afbreekbaar zal zijn.

Puur = zuiver, oprecht, authentiek

Het belangrijkste is, dat u als consument en B2B klant ervan op aan kunt, dat wij ‘zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’; of u nu bij ons aan de beursstand staat, met ons belt, bij ons op bezoek bent of bij ons bestelt. Uw ervaring, uw beleving met NL Soja BV en ons handelen moet aansluiten tot een geheel: transparant en betrouwbaar.


Oprecht?

De komende jaren waarin NL Soja BV verder ontwikkeld zal gaan worden, zullen service en eerlijkheid altijd hoog in ons vaandel staan (en daarna natuurlijk ook). Hier willen wij (Bas en Evert Jan) altijd op aangesproken kunnen worden, juist door u als toekomstige klant van NL Soja BV.


Wij zullen ons niet verschuilen achter onverwachte, onvoorziene proces omstandigheden of bijvoorbeeld een ‘ruige’ pakketbezorger. Zo willen wij u als consument en B2B klant het vertrouwen geven, dat u bij ons kunt bestellen, of het nu gaat om gedroogde sojabonen, tempeh, sojapasta of sojameel. En, een bestelling is pas naar behoren afgerond, als u tevreden bent over ons product, dat u heeft ontvangen.


Dat menen wij oprecht, dus schroom niet om ons te benaderen met een klacht of opmerking. Samen lossen we het op, want alleen samen met u als tevreden consument of tevreden B2B klant kunnen wij NL Soja BV tot een succes maken.


Authentiek?

Misschien is alles op de website of in de communicatie op de ‘socials’ niet even gelikt. Het is echter een bewuste keuze, om onze content (website, facebook, instagram) zelf te schrijven en te ontwikkelen. Wij zijn overtuigd dat het de authenticiteit van NL Soja BV ten goede komt. Zo blijft ons verbale en geschreven verhaal en onze communicatie met u ‘puur’ en zuiver dichtbij onszelf.

Tot dusver even een uiteenzetting, waarom de term ‘puur’ de kapstok is voor de eerste blog in 2024. Wij zullen alles er aan doen, dat onze overwegingen, onze keuzes, onze communicatie en onze activiteiten overeenstemmen met deze woorden / kreten; dat het - zoals in het Engels gezegd - een juiste ‘fit’ zal zijn, die past bij het imago van NL Soja BV.

Puur & Fit
Afgelopen week op de Biobeurs 2024 in Den Bosch hadden wij een zeer gezellige en leuke ontmoeting met Rosa Kleve van het bedrijf Puur & Fit. Een grote mate van herkenning (mogelijk omdat er ook nog wat Rotterdams bloed door ons heen stroomt) en lekker direct van beide kanten.

Gevolg? Vervolg? Puur & Fit heeft de biologische sojabonen van NL Soja BV omarmt en opgenomen in de webshop.

Samen met de enthousiaste Monique van der Vloed (meuk vrij met monique) is Rosa met haar staf van Puur & Fit de lancering van onze sojabonen in hun webshop al lekker aan het voorbereiden.

De waardering, het enthousiasme en de inzet van Rosa, Monique en Puur & Fit worden door ons zeer gewaardeerd.


Het enthousiasme en de waardering die wij in het algemeen bij consumenten en B2B klanten in de markt ontmoeten, zijn zeer zeker ook de leuke aspecten van NL Soja BV.


Of het nu op de Biologische Noordermarkt in Amsterdam was; of het nu op de Vegan markten van de Greenshift in Groningen is; op de Free From Food expositie in de RAI; op het Japanfestival in Leiden; de velddagen; of via berichten van consumenten, etc. etc.. het is altijd leuk, dat zulke contacten bijna uit het niets ontstaan.


Ondertussen in de planning?

- Tempeh productie verder ontwikkelen;

- Vegan lente markt met de Greenshift;

- Funcky Vegan Festival in Rotterdam;

- Vegan Kerstmarkt met de Greenshift;

- etc, etc…..;

- oh ja, en natuurlijk weer zaaien en onkruid wieden;


Tevreden kijken wij terug op onze eerste levensjaren. In oprechte verwachting dat NL Soja BV met verantwoord duurzame - & gezond plantaardige voeding de juiste 'fit' zal zijn voor de Nederlandse consumentenmarkt, kijken wij met puur vertrouwen naar de komende jaren.

Heeft u ook leuke ideeën of recepten? Laat het ons weten.

Met vriendelijke groet,

Evert Jan en Bas Daling

Waarom NL Soja BV
door Evert Jan Daling 24 mrt., 2024
Waarom NL Soja BV?
Verse tempeh
door Evert Jan Daling 24 nov., 2023
Verse tempeh van de biologische sojabonen van NL Soja BV
Soja pasta
door Evert Jan Daling 24 nov., 2023
Soja pasta van biologische sojabonen van NL Soja BV voor uw dagverse eigen gemaakte sojamelk en als basis voor uw eigen sojaburger.
Wat de pot echt schaft?!
door Evert Jan Daling 05 okt., 2023
Wat de pot echt schaft?! Foto expositie door Liza de Bie in het Watersnoodmuseum. En wat schaft de pot bij NL Soja BV?
NL Soja BV
door Evert Jan Daling 01 okt., 2023
Oogst 2023 staat voor de deur De komende twee weken zal de oogst 2023 worden binnen gehaald. We zijn benieuwd naar de resultaten en dan met name de eventuele rasverschillen. Ondertussen zijn we nieuwe beursactiviteiten aan het inplannen. Contact met de markt, contact met de consument, daar draait het allemaal om. Bent u benieuwd hoe en wanneer we waren gestart? Lees dan nog weer even onze eerste blog uit januari 2022.
Biologisch sojameel | NL Soja BV
door Evert Jan Daling 14 sep., 2023
Biologisch sojameel van de biologische sojabonen van NL Soja BV.
NL Soja BV
door Evert Jan Daling 13 sep., 2023
De officiële Soyabella plant-based beverage maker is verkijgbaar bij NL Soja BV.
NL Soja BV
door Evert Jan Daling 30 aug., 2023
Zelf kinako maken met de biologische sojabonen van NL Soja BV
NL Soja BV
door Evert Jan Daling 23 jul., 2023
Op 27 augustus 2023 organiseert NL Soja BV een velddag voor consumenten, B2B contacten en belangstellenden.
NL Soja BV
door Evert Jan Daling 17 mei, 2023
Biologische sojabonen zaaien in Nederland met NL Soja BV
Meer posts
Share by: