Sojaburgers
Evert Jan Daling • 21 januari 2023
Recepten van klanten
Sojaburgers
Steeds vaker krijgen we mails en foto's van klanten, met wat men zoal aan het maken is van de biologische sojabonen van NL Soja. Zo kregen we deze week foto's en een korte beschrijving van een enthousiaste klant, die zelf sojaburgers aan het maken is. Het resultaat mag er zijn!
Recept van de klant
Ingrediënten : 200 gram gedroogde sojabonen NL Soja BV, ei, havermout (of broodkruim), kruiden, ketjap.
De sojabonen een nacht wellen en vervolgens koken (30-45 minuten). Ei en havermout (of broodkruim) erbij. Op eigen smaak te brengen met kruiden en ketjap.
Experimenteren in de keuken
De afgelopen weken hebben wij gedroogde sojabonen aan klanten verkocht (zowel in de webshop als op de Biologische Noordermarkt in Amsterdam), die aan het experimenteren zijn met het fermenteren van sojabonen. Klanten komen met enthousiaste verhalen over het zelf maken van Miso, sojasaus, Tempeh.
Heeft u een keer een recept en wat foto's van het resultaat, dan houden we ons aanbevolen om dat hier te delen met onze klanten en consumenten.
Sojaburgers (update 14-10-2023)
Eén van onze enthousiaste klanten plaatste op Facebook het volgende recept voor sojaburgers / groenteburgers, op basis van biologisch sojameel van NL Soja BV.

Ondertussen aan het reclamefront
Deze week zijn wij druk geweest met de Biobeurs 2023 in de Brabanthallen in Den Bosch. Veel enthousiaste mensen ontmoet, nieuwe leads en nieuwe ideeën. Zo ook in de afgelopen weken het advies gekregen om nog meer de Nederlandse herkomst van het product te benadrukken. Vandaar het Nederlandse vlaggetje op onze stickers. Helemaal top.

De komende weken zullen we druk bezig zijn om follow-up te geven aan alle nieuwe contacten en leads. Heeft u nog ideeën of kent u nog consumenten, verkooppunten, restaurants of kleine verwerkers, die mogelijk enthousiast zijn voor het gebruiken van biologische sojabonen uit Nederland, dan houden wij ons 'smakelijk' aanbevolen.
Eet smakelijk, met vriendelijke groet,
Evert Jan Daling en Bas Daling

Oogst 2023 staat voor de deur De komende twee weken zal de oogst 2023 worden binnen gehaald. We zijn benieuwd naar de resultaten en dan met name de eventuele rasverschillen. Ondertussen zijn we nieuwe beursactiviteiten aan het inplannen. Contact met de markt, contact met de consument, daar draait het allemaal om. Bent u benieuwd hoe en wanneer we waren gestart? Lees dan nog weer even onze eerste blog uit januari 2022.