Wat is soja pasta?
Het product 'soja pasta' is tot stand gekomen door een enthousiast bericht van een van onze klanten.
Soja pasta wordt gemaakt van zeer fijn gemalen gekookte biologische sojabonen. Nadat de sojabonen circa 12-16 uur hebben kunnen wellen, worden ze 45 minuten gekookt. Vervolgens worden de gekookte sojabonen (met kookvocht) vermalen tot een pasta, met een zeer fijne structuur.
Waar wordt soja pasta voor gebruikt?
De soja pasta kan worden gebruikt voor het zelf maken van dagverse sojamelk. Doordat een groot deel van het bereidingsproces (wellen, koken, pureren / vermalen) al voor u is gedaan, heeft u met de soja pasta van NL Soja BV in een handomdraai verse sojamelk voor uw ontbijt, als tussendoortje of als basis voor uw smoothie.
Sojamelk zoals verse sojamelk hoort te smaken! Eventueel kunt u uw eigen smaak maken door toevoeging van vruchtensuiker, vanille.
De soja pasta wordt bereid met een professioneel keukenapparaat, waardoor de structuur van de vermalen gekookte bonen zo fijn is, dat de pulp niet gezeefd hoeft te worden. Alle bestanddelen van de biologische sojabonen (dus ook alle vezels) komen dus in de pasta terecht en daarmee in uw eigen dagverse sojamelk. Niks gaat verloren!
Daarnaast kan de soja pasta als basis dienen voor het maken van uw eigen plantaardige sojaburger.
De soja pasta wordt bewaard in de koelkast of in de vriezer.
Soja pasta in 'vijf' tellen