Koken met soja

Koken met soja van NL-soja.nl

Groenteschotels, salades, sauzen, tofu, tempeh, miso, geroosterde soja, sojamelk, taugé of in combinatie met vleesschotels en meer.


Koken met soja van NL-soja.nl

'dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten'

Groenteschotels, salades, sauzen, tofu, tempeh,

miso, geroosterde soja, sojamelk, taugé of

in combinatie met vleesschotels en meer

Koken met soja van NL-soja.nl

'dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten'

Er gaat niks boven een maaltijd van vers bereide producten en eigen recepten. Misschien meer werk en soms een hele uitdaging om het recept of het bereidingsproces direct onder de knie te krijgen, maar  ........ als het dan eenmaal lukt, dan staan uw creativiteit en smaak garant voor een heerlijke maaltijd. 


Uw arbeid in de keuken en onze zorg op het land en in de schuur geven u een gezonde maaltijd,  waarvan u zeker zult genieten.

Op het internet wordt uitgebreid beschreven, hoe u thuis in de keuken verse tofu, tempeh, geroosterde bonen of zelfs sojamelk kunt maken.


Maar koken met soja is nog zoveel meer!


Als u sojabonen een nacht laat wellen en de volgende dag de sojabonen circa 45 minuten kookt, dan heeft u een gezonde basis voor uw groenteschotels, salades, Indische curry gerechten en (pasta-) sauzen.


Ook in combinatie met uw stoofschotels van vlees kunnen gekookte sojabonen een prima aanvulling zijn op uw gezonde maaltijd.

Gekookte sojabonen
Smoothie van eigengemaakte sojamelk
Zelf hebben wij het afgelopen jaar volop in de keuken geëxperimenteerd:
  • Gekookte sojabonen hebben we verwerkt in de saus voor tortillas, mihoen, nasi en bami (en dat in combinatie met minder vlees);
  • Gekookte sojabonen verwerkt door de salade;
  • We hebben onze eigen tofu gemaakt, voor door de nasi;
  • Verse sojamelk hebben we gemaakt voor de muesli;
  • Wat te denken van uw eigen verse heerlijk smoothie van eigengemaakte sojamelk;
  • Geroosterde sojabonen 's avonds in de oven gezet als snack voor tussendoor, bij de wijn of een biertje;
  • Hummus voor op naanbrood en tortilla;
  • Veganaise gemaakt van verse sojamelk;
  • Zelf sojascheuten gemaakt (taugé) voor door de nasi, etc.;
  • Sojameel voor pannenkoeken, flensjes, brood, pizza, koekjes, biscuit, etc.;
  • Sojaburgers van sojapasta of van sojameel;


En, als ik het kan, dan kunt u het zeker!

Smoothie van eigengemaakte sojamelk
Zelf hebben wij het afgelopen jaar volop in de keuken geëxperimenteerd:
  • Gekookte sojabonen hebben we verwerkt in de saus voor tortillas, mihoen, nasi en bami (en dat in combinatie met minder vlees);
  • Gekookte sojabonen verwerkt door de salade;
  • We hebben onze eigen tofu gemaakt, voor door de nasi;
  • Verse sojamelk hebben we gemaakt voor de muesli;
  • Wat te denken van uw eigen verse heerlijk smoothie van eigengemaakte sojamelk;
  • Geroosterde sojabonen 's avonds in de oven gezet als snack voor tussendoor, bij de wijn of een biertje;
  • Hummus voor op naanbrood en tortilla;
  • Veganaise gemaakt van verse sojamelk;
  • Zelf sojascheuten gemaakt (taugé) voor door de nasi, etc.;
  • Sojameel voor pannenkoeken, flensjes, brood, pizza, koekjes, biscuit, etc.;
  • Sojaburgers van sojapasta of van sojameel;


En, als ik het kan, dan kunt u het zeker!

Consumenten van de biologische sojabonen van NL Soja BV maken daarnaast miso, natto, sojasaus, sojaburgers en nog zoveel meer.

Koken met soja kan dus veelzijdig, lekker, gezond en duurzaam.
Zo is er voor iedereen wat wils, of u nu;
  • vegetarisch eet;
  • soms geen vleesmaaltijd wilt bereiden;
  • vlees wilt minderen;
  • vlees en plantaardig wilt combineren;

Koken met soja past op alle manieren prima in uw eigen schijf van vijf.
Consumenten van de biologische sojabonen van NL Soja BV maken daarnaast miso, natto, sojasaus, sojaburgers en nog zoveel meer.

Koken met soja kan dus veelzijdig, lekker, gezond en duurzaam.


Zo is er voor iedereen wat wils, of u nu;

  • vegetarisch eet;
  • soms geen vleesmaaltijd wilt bereiden;
  • vlees wilt minderen;
  • vlees en plantaardig wilt combineren;

Koken met soja past op alle manieren prima in uw eigen schijf van vijf.

Koken met soja geeft een duurzame, gezonde en smakelijke eiwitbron aan uw maaltijd

Een groot deel van uw maaltijd is al plantaardig. Als u zoekt naar een goede invulling van uw dagelijkse eiwitbehoefte op basis van plantaardige voeding, dan is soja een prima alternatief voor vlees. Alle producten en gerechten, die u maakt van de biologische sojabonen van NL Soja BV zijn daarmee goede vleesvervangers. En denk wel, het hoeft helemaal niet op vlees te lijken, om toch lekker te zijn. Ieder product heeft zijn eigen specifieke waarden. Laat die vooral door uw creativiteit in de keuken naar boven komen en creëer daarmee uw eigen heerlijke en gezonde vleesvervangers. U zult versteld staan.

Koken met soja van NL-soja.nl

"...sojabonen zijn weliswaar een goede basis voor vleesvervangers, je moet alleen wel gaan begrijpen, hoe je ze creatief in de eigen keuken kunt gebruiken. Namelijk gewoon als een plantaardig product, als peulvrucht, eiwitrijk, rijk aan essentiële aminozuren, dat gezond en voedzaam is, maar wat helemaal niet op vlees hoeft te lijken of naar vlees hoeft te smaken.


Soja is en een gezonde vervanger van - maar is ook een gezonde aanvulling op - minder vlees..."

"...sojabonen zijn weliswaar een goede basis voor vleesvervangers, je moet alleen wel gaan begrijpen, hoe je ze creatief in de eigen keuken kunt gebruiken. Namelijk gewoon als een plantaardig product, als peulvrucht, eiwitrijk, rijk aan essentiële aminozuren, dat gezond en voedzaam is, maar wat helemaal niet op vlees hoeft te lijken of naar vlees hoeft te smaken.


Soja is en een gezonde vervanger van - maar is ook een gezonde aanvulling op - minder vlees..."


Waarom koken met soja? Wat zegt de consument:

"Nieuwsgierig geworden naar de sojameel van NL-soja, heb ik een pakje gekocht om zelf de voordelen van deze sojameel te onderzoeken. Ik kan zeggen dat ik positief verrast ben. De pannenkoekjes die ik ervan gemaakt heb zijn heel smaakvol en geven je een vol gevoel, zonder een opgeblazen gevoel te krijgen of over vol te zitten. Als ik het vergelijk met gewoon meel of de reguliere pannenkoekmeel (met reguliere pannenkoekmeel heb je vaak na een uur al weer lekkere trek) vult deze meel enorm en blijft de lekkere trek achterwege. Sterker nog, ik heb ’s middags als tussendoortje een paar pannenkoekjes gemaakt en ik kon mijn avondeten, verbazingwekkend, niet op krijgen. Dat geeft duidelijk aan hoe vullend deze sojameel is. Andere voordelen, zoals koolhydraat arm en eiwit rijk, hebben ervoor gezorgd dat onze zoon de sojameel gaat gebruiken in zijn sport dieet. Dus zoek je gezonde voeding of een gezond tussendoortje (wafels of poffertjes zijn ook heerlijk met de sojameel), dan kan ik de sojameel van NL-Soja zeker aanraden!" mevr. H. Dekker, Emmeloord


Deel ook uw ervaringen met de biologische sojabonen van NL Soja. Laat ons weten hoe het u vergaat in de keuken met koken met soja.

Koken met soja van NL-soja.nl dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten.

Hieronder vindt u een willekeurige greep uit het aanbod. Er valt zeker veel meer te vinden en te lezen.  Graag houden wij ons aanbevolen, als u andere gerechten kent of als uw creativiteit iets nieuws en smakelijks heeft opgeleverd.
Koken met soja van NL-soja.nl

Sojaburgers

Eén van onze enthousiaste klanten plaatste op Facebook het volgende recept voor sojaburgers / groenteburgers, op basis van biologisch sojameel van NL Soja BV.

Vleesvervanger maken


Gekookte sojabonen


Als u sojabonen een nacht laat wellen en de volgende dag de sojabonen circa 45 minuten kookt, dan heeft u een gezonde basis voor uw groenteschotels, salades, Indische curry gerechten en (pasta-) sauzen.


Ook in combinatie met uw stoofschotels van vlees kunnen gekookte sojabonen een prima aanvulling zijn op uw gezonde maaltijd.


U kunt gekookte sojabonen prima in porties bewaren in de vriezer. Zo kunt u in een keer een voorraadje gekookte sojabonen klaarmaken. De volgende keer pakt u een portie uit de vriezer en voegt het toe aan uw gerecht. In een handomdraai heeft u een duurzame en lekker gezonde maaltijd op tafel staan.


Gekookte sojabonen passen overal bij en in!

Gekookte sojabonen

Gekookte sojabonen


Als u sojabonen een nacht laat wellen en de volgende dag de sojabonen circa 45 minuten kookt, dan heeft u een gezonde basis voor uw groenteschotels, salades, Indische curry gerechten en (pasta-) sauzen.


Ook in combinatie met uw stoofschotels van vlees kunnen gekookte sojabonen een prima aanvulling zijn op uw gezonde maaltijd.


U kunt gekookte sojabonen prima in porties bewaren in de vriezer. Zo kunt u in een keer een voorraadje gekookte sojabonen klaarmaken. De volgende keer pakt u een portie uit de vriezer en voegt het toe aan uw gerecht. In een handomdraai heeft u een duurzame en lekker gezonde maaltijd op tafel staan.


Gekookte sojabonen passen overal bij en in!

Gekookte sojabonen


Vindt u het allemaal net even teveel werk, dan kunt u nu bij NL Soja BV terecht voor de lekkerste tempeh van Nederland (aldus veel bezoekers op de Vegan Lentemarkt en de Vegan Kerstmarkt in Groningen, the Greenshift).


Ondertussen vernemen wij van consumenten de heerlijkste gerechten met de biologische tempeh van NL Soja BV: wat te denken van tempeh soep, tempeh besengek, gezonde broodjes tempeh, tempeh nasi en ga za maar door.

Biologische tempeh van Nederlandse sojabonen? Nu binnen handbereik voor de Nederlandse consument!

Biologische tempeh

Vindt u het allemaal net even teveel werk, dan kunt u nu bij NL Soja BV terecht voor de lekkerste tempeh van Nederland (aldus veel bezoekers op de Vegan Lentemarkt en de Vegan Kerstmarkt in Groningen, the Greenshift).


Ondertussen vernemen wij van consumenten de heerlijkste gerechten met de biologische tempeh van NL Soja BV: wat te denken van tempeh soep, tempeh besengek, gezonde broodjes tempeh, tempeh nasi en ga za maar door.

Biologische tempeh van Nederlandse sojabonen? Nu binnen handbereik voor de Nederlandse consument!

Biologische tempeh


Fullfat sojameel


Sojameel is een prima vervanger voor bloem, zeker als u koolhydraatarm en glutenvrij wilt eten. Sojameel is onder andere te gebruiken voor het bakken van brood, koekjes, pannenkoeken, pizzabodems, gebak of bananencakebrood. Veel recepten zijn er te vinden op het internet.


Een aantal links kunt u hier vinden:

koolhydratenarm recepten;

pinterest sojameel recepten;


En, als u even verder zoekt, er zijn nog zo veel meer recepten te vinden.


Meerdere consumenten van de biologische sojameel van NL Soja BV hebben de fullfat sojameel gebruikt voor het maken van sojaburgers, groenteburgers en sojaballetjes. Zelf eten we regelmatig voor de lunch heerlijke flensjes.


Belangstelling?


Fullfat biologisch sojameel; dat is geen vulling, maar voeding!

Fullfat sojameel
Fullfat sojameel

Fullfat sojameel


Sojameel is een prima vervanger voor bloem, zeker als u koolhydraatarm en glutenvrij wilt eten. Sojameel is onder andere te gebruiken voor het bakken van brood, koekjes, pannenkoeken, pizzabodems, gebak of bananencakebrood. Veel recepten zijn er te vinden op het internet.


Een aantal links kunt u hier vinden:

koolhydratenarm recepten;

pinterest sojameel recepten;


En, als u even verder zoekt, er zijn nog zo veel meer recepten te vinden.


Meerdere consumenten van de biologische sojameel van NL Soja BV hebben de fullfat sojameel gebruikt voor het maken van sojaburgers, groenteburgers en sojaballetjes. Zelf eten we regelmatig voor de lunch heerlijke flensjes.


Belangstelling?


Fullfat biologisch sojameel; dat is geen vulling, maar voeding!

Fullfat sojameel
Fullfat sojameel


Verse sojamelk


Als u graag plantaardige melk drinkt, dan kunt u overwegen om zelf sojamelk te gaan maken. Uw arbeid in de keuken zal worden beloond met elke keer weer de volle en frisse smaak van verse biologische sojamelk.


In het begin misschien even ontdekken, welke handelingen nodig zijn, maar u wordt vanzelf handig.


En als u de smaak eenmaal te pakken heeft, dan heeft u eveneens een basis voor heerlijke verse smoothies.


Ook eens proberen? Lees hier meer over sojamelk maken van de biologische sojabonen van NL Soja BV.


Heeft u wat minder tijd? Probeer dan eens de basispasta van biologische sojabonen bij ons in de webshop. Het meeste werk hebben wij voor u gedaan (wellen, koken, pureren). Met de basispasta van NL Soja BV heeft u verse sojamelk binnen een paar tellen op tafel staan. Wel zo makkelijk, maar nog steeds net zo lekker vers.


Bent u een regelmatige drinker van sojamelk, dan kunt u bij NL Soja BV ook terecht voor de Soyabella. Deze keukenmachine is ons aangeraden door verschillende consumenten, die bij ons de sojabonen kopen voor hun eigengemaakte sojamelk.

Verse biologische sojamelk

Bij NL Soja BV heeft u meerdere mogelijkheden om dagelijks van verse biologische sojamelk uit Nederland te genieten.

Verse sojamelk


Als u graag plantaardige melk drinkt, dan kunt u overwegen om zelf sojamelk te gaan maken. Uw arbeid in de keuken zal worden beloond met elke keer weer de volle en frisse smaak van verse biologische sojamelk.


In het begin misschien even ontdekken, welke handelingen nodig zijn, maar u wordt vanzelf handig.


En als u de smaak eenmaal te pakken heeft, dan heeft u eveneens een basis voor heerlijke verse smoothies.


Ook eens proberen? Lees hier meer over sojamelk maken van de biologische sojabonen van NL Soja BV.


Heeft u wat minder tijd? Probeer dan eens de basispasta van biologische sojabonen bij ons in de webshop. Het meeste werk hebben wij voor u gedaan (wellen, koken, pureren). Met de basispasta van NL Soja BV heeft u verse sojamelk binnen een paar tellen op tafel staan. Wel zo makkelijk, maar nog steeds net zo lekker vers.


Bent u een regelmatige drinker van sojamelk, dan kunt u bij NL Soja BV ook terecht voor de Soyabella. Deze keukenmachine is ons aangeraden door verschillende consumenten, die bij ons de sojabonen kopen voor hun eigengemaakte sojamelk.

Verse biologische sojamelk

Bij NL Soja BV heeft u meerdere mogelijkheden om dagelijks van verse biologische sojamelk uit Nederland te genieten.



Tofu


De biologische sojabonen van NL Soja BV vinden gretig aftrek bij een groot aantal consumenten voor het maken van heerlijke verse tofu.


Meerdere keren krijgen we prachtige foto's van trotse consumenten, die een prachtige plak tofu hebben gemaakt. Veelal aangevuld met reacties over smaak, gerechten en voldoening.


Ook eens proberen? Lees hier meer over het maken van tofu.


Voor de consument die iets meer gemak zoekt, is tofu van de sojabonen van NL Soja BV nu ook beschikbaar in de webshop van myTofu. Het bedrijf myTofu heeft als startup in 2023 de stap gezet naar een professionele productieruimte.


Inmiddels vinden de producten van myTofu hun weg naar de consument via de webshop, markten en klanten van onder andere het bedrijf Boerschappen (Breda).


Mensen zijn dol op de tofu van myTofu. U ook?

Biologische tofu
Biologische tofu

Tofu


De biologische sojabonen van NL Soja BV vinden gretig aftrek bij een groot aantal consumenten voor het maken van heerlijke verse tofu.


Meerdere keren krijgen we prachtige foto's van trotse consumenten, die een prachtige plak tofu hebben gemaakt. Veelal aangevuld met reacties over smaak, gerechten en voldoening.


Ook eens proberen? Lees hier meer over het maken van tofu.


Voor de consument die iets meer gemak zoekt, is tofu van de sojabonen van NL Soja BV nu ook beschikbaar in de webshop van myTofu. Het bedrijf myTofu heeft als startup in 2023 de stap gezet naar een professionele productieruimte.


Inmiddels vinden de producten van myTofu hun weg naar de consument via de webshop, markten en klanten van onder andere het bedrijf Boerschappen (Breda).


Mensen zijn dol op de tofu van myTofu. U ook?

Biologische tofu
Biologische tofu


Natto


Zelf natto maken? Ja het kan! Wij hebben het overigens nog niet geprobeerd, maar een aantal consumenten informeert ons regelmatig over hun successen van eigengemaakte natto van de biologische sojabonen van NL Soja BV.


Heeft u interesse in natto? Neem dan eens een kijkje op de website van Nattodan, de Nederlandse natto producent.


Nattodan gebruikt eveneens de biologische sojabonen van NL Soja BV.


Bestelt u uw natto bij Nattodan, dan heeft u dus een volledig biologisch Nederlands en gezond product, zo uit uw 'achtertuin".

Biologische natto

Natto


Zelf natto maken? Ja het kan! Wij hebben het overigens nog niet geprobeerd, maar een aantal consumenten informeert ons regelmatig over hun successen van eigengemaakte natto van de biologische sojabonen van NL Soja BV.


Heeft u interesse in natto? Neem dan eens een kijkje op de website van Nattodan, de Nederlandse natto producent.


Nattodan gebruikt eveneens de biologische sojabonen van NL Soja BV.


Bestelt u uw natto bij Nattodan, dan heeft u dus een volledig biologisch Nederlands en gezond product, zo uit uw 'achtertuin".

Biologische natto


Sojasaus


Het maken van sojasaus vraagt geduld. Het productieproces (fermentatie, rijping) neemt zomaar 18 maanden in beslag.


Hiroki Kudo is de oprichter van Choro Koji Fermentation. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en produceert onder andere miso, koji, amazake en straks ook sojasaus.


Volg Hiro op zijn ambachtelijke reis en wie weet proeft u straks in uw keuken de heerlijke Japanse producten van de hand van Hiro, gemaakt van de biologische sojabonen van NL Soja BV.

Hiroki Kudo

Sojasaus


Het maken van sojasaus vraagt geduld. Het productieproces (fermentatie, rijping) neemt zomaar 18 maanden in beslag.


Hiroki Kudo is de oprichter van Choro Koji Fermentation. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en produceert onder andere miso, koji, amazake en straks ook sojasaus.


Volg Hiro op zijn ambachtelijke reis en wie weet proeft u straks in uw keuken de heerlijke Japanse producten van de hand van Hiro, gemaakt van de biologische sojabonen van NL Soja BV.

Hiroki Kudo


Geroosterde sojabonen


Even de gedroogde sojabonen vier uur laten wellen. Daarna de sojabonen op een bakplaat in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.


U heeft nu uw heerlijke eigengemaakte krokante sojanootjes voor in de salade, op de tortilla's of voor bij de borrel.

Geroosterde sojabonen

Kinako


Door de geroosterde sojabonen te malen krijg je geroosterd sojameel. In het Japans Kinako (きなこ), een populaire smaakmaker in Japan.


Kinako heeft een heerlijke zachte smaak, dat wat weg heeft van pinda's. Op beurzen en markten laten wij consumenten Kinako proeven. De heerlijke smaak doet velen verrassen.

Geroosterde sojabonen


Even de gedroogde sojabonen vier uur laten wellen. Daarna de sojabonen op een bakplaat in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.


U heeft nu uw heerlijke eigengemaakte krokante sojanootjes voor in de salade, op de tortilla's of voor bij de borrel.

Geroosterde sojabonen

Kinako


Door de geroosterde sojabonen te malen krijg je geroosterd sojameel. In het Japans Kinako (きなこ), een populaire smaakmaker in Japan.


Kinako heeft een heerlijke zachte smaak, dat wat weg heeft van pinda's. Op beurzen en markten laten wij consumenten Kinako proeven. De heerlijke smaak doet velen verrassen.


Koken met soja van NL-soja.nl; 'als ik het kan, dan kunt u het zeker!'


Wij leveren gedroogde biologische sojabonen uit eigen teelt

Lokaal

Wij telen sojabonen uitsluitend in Nederland. Dat betekent dat uw sojabonen 'uit uw achtertuin komen'.  

Transparant

Onze teelthandelingen publiceren wij op de website. Zo kunt u zien met welke zorg wij uw sojabonen telen.


Jaarlijks organiseren wij een velddag. Zo kunt u ons ontmoeten en leren kennen. Ondertussen kunt u de sojabonen in het veld bezichtigen.


Wilt u weten wie wij zijn? Bel ons even voor een praatje tussen 'buren'.

Gezond

Sojabonen zijn gewoon gezond.


Maar daarbij geldt (zoals bij alles), eet vooral gevarieerd met andere peulvruchten, granen, groente, fruit, noten of vlees/vis.


Eet bewust, eet alles met mate.


Gedroogde sojabonen moeten worden bereid, voordat ze worden geconsumeerd.

Ambachtelijk

Door gedroogde sojabonen in uw dagelijkse maaltijd op te nemen, kunt u heerlijke en verse gerechten zelf gaan bereiden.


Gekookte sojabonen voor uw curries, groenteschotels en sauzen.


Wat dacht u van uw eigen sojaburger, vegaburger, tofu, tempeh of sojamelk.


Maar ook leveren wij sojameel voor uw pannenkoeken en allerlei baksels.


Of gewoon wat sojabonen roosteren voor in de salade of als snack.


Terug naar de keuken, terug naar grootmoederstijd.

Sojabonen klaar voor de oogst
Uw eigen tofu maken met sojabonen van NL Soja BV
Tofu gerecht NL Soja BV
Bas Daling en Evert Jan Daling NL Soja BV

Maatschappelijk verantwoord

Wij werken samen met biologische boeren op basis van respect en gelijkwaardigheid. Wij dragen zorg dat de boer een onderscheidende vergoeding voor zijn land ontvangt, zodat de boer het eigen bedrijf kan blijven ontwikkelen.


Doordat wij in Nederland sojabonen telen, hoeven er geen bomen gekapt te worden en vindt er geen landroof plaats.

Duurzaam

De teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.


Natuurlijk gebruiken wij uitsluitend non-GMO zaaizaad. We hebben rassen geselecteerd, welke speciaal geschikt zijn voor de humane consumptie.


Door onze Nederlandse productie en door het proces van bewaren en uitleveren in eigen beheer te houden, worden uw voedselkilometers geminimaliseerd.


Wij telen momenteel alleen biologisch.


NL Soja BV is skal-gecertificeerd.

Eerlijk

Gedroogde sojabonen passen prima in uw schijf van vijf, of u nu combineert met vlees/vis of alleen met plantaardige voeding.

B2B samenwerking

NL Soja BV levert gedroogde sojabonen aan kleine voedsel producenten voor de productie van tofu, natto en sojasaus.


Ook levert NL Soja BV gedroogde sojabonen en sojameel aan meerdere (online) verkooppunten.


Een aantal toprestaurants weet de gedroogde sojabonen van NL Soja BV te waarderen. Zij verwerken de sojabonen op ambachtelijke wijze in de meest bijzondere gerechten.

Soja van NL-soja is gezonde voeding, is duurzame voeding, is eerlijke voeding.

Share by: