Kinako
Evert Jan Daling • 30 augustus 2023
Geroosterde sojabonen en Kinako maken
Geweldige smaak
Steeds vaker krijgen we mails en foto's van klanten, met wat men zoal aan het maken is van de biologische sojabonen van NL Soja. Op de biologische Noordermarkt in Amsterdam hebben we hele gesprekken hoe de biologische sojabonen van NL Soja gebruikt kunnen worden. Enthousiaste consumenten, die maar al te vaak even langskomen om te vertellen hoe goed de smaak van onze sojabonen is. Dat horen we graag.
Recept geroosterde sojabonen (ook als basis voor Kinako)
Ingrediënten : gedroogde sojabonen NL Soja BV (hoeveelheid naar eigen behoefte).
De sojabonen een circa 4 uur wellen. Wellen kan eventueel in zout water (eveneens naar eigen smaak). Sojabonen afgieten en 'afdrogen'. Ondertussen de oven voorverwarmen op 190°C. Temperatuur kan vervolgens naar ± 130°C. De sojabonen 20-45 minuten roosteren (afhankelijk van uw voorkeur voor een bite). Kruiden toevoegen naar eigen smaak en inzicht. U heeft nu heerlijke geroosterde sojabonen voor door de salade, op de tortilla of als snack bij de borrel.
Kinako
Door de geroosterde sojabonen te malen krijg je geroosterd sojameel. In het Japans Kinako (ăăȘă), een populaire smaakmaker in Japan. Zondag 27 Augustus 2023 tijdens de tweede editie van de velddag konden bezoekers de Kinako van de biologische sojabonen van NL Soja BV proeven. Dit leverde veel positieve reacties op de smaak. Al met al weer een leuk, smakelijk en makkelijk product om zelf te maken in uw keuken.

Ondertussen aan het reclamefront
Afgelopen zondag (27 Augustus 2023) hebben we de tweede editie van de jaarlijkse velddag georganiseerd aan de Tarpanweg 21 te Swifterbant. Door de goede opkomst, de gezellige sfeer en toch nog redelijk weer kijken we zeer tevreden terug op de velddag.
Komende week staan we op het Funky Vegan Festival in Amsterdam / Wormerveer. De aanmelding voor de Biovak 2024 is inmiddels ook de deur uit en meerdere afspraken lopen met bestaande klanten, nieuwe klanten en bedrijven voor het vormgeven van ideeën voor productontwikkeling.
Even terugkijkend op het afgelopen jaar, kunnen we stellen dat de eerste kleine stapjes gezet zijn om het bedrijf NL Soja BV vorm te geven.

Heeft u nog ideeën of kent u nog consumenten, verkooppunten, restaurants of kleine verwerkers, die mogelijk enthousiast zijn voor het gebruiken van biologische sojabonen uit Nederland, dan houden wij ons 'smakelijk' aanbevolen.
Eet smakelijk, met vriendelijke groet,
Evert Jan Daling en Bas Daling

Oogst 2023 staat voor de deur De komende twee weken zal de oogst 2023 worden binnen gehaald. We zijn benieuwd naar de resultaten en dan met name de eventuele rasverschillen. Ondertussen zijn we nieuwe beursactiviteiten aan het inplannen. Contact met de markt, contact met de consument, daar draait het allemaal om. Bent u benieuwd hoe en wanneer we waren gestart? Lees dan nog weer even onze eerste blog uit januari 2022.