Onbewerkt voedsel

Onbewerkt voedsel

Onbewerkt voedsel

Je bent een kritische consument; vegetarische of een consument, die gewoon wat minder vlees en wat vaker plantaardig wilt eten.


Je bent bewust bezig met het uitkiezen

van je voeding; wat je koopt en waar je het koopt.

Je bent een kritische consument; vegetarisch of een consument, die gewoon wat minder vlees en wat vaker plantaardig wilt eten.


Je bent bewust bezig met het uitkiezen van je voeding; wat je koopt en waar je het koopt.

U kiest niet langer voor het gemak van (ultra-) bewerkt voedsel, maar de gezondheidsvoordelen van onbewerkt voedsel spreken u aan.

U kiest niet langer voor het gemak van (ultra-) bewerkt voedsel, maar de gezondheidsvoordelen van onbewerkt voedsel spreken u aan.

Uit uw 'achtertuin'

Uit uw 'achtertuin'

Transparant

Transparant

Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord

Duurzaam

Duurzaam

Onbewerkt voedsel

Het eten van onbewerkt voedsel is een van de belangrijkste aspecten voor een gezond voedingspatroon. Door de industrialisatie (ook van de voedingsketen) wordt ons basis voedsel steeds vaker (ultra-) bewerkt. Door toevoegingen wordt de houdbaarheid, smaak, geur en presenteerbaarheid van ons voedsel beïnvloed. Daarnaast zorgt bewerkt voedsel voor veel gemak in de keuken.


Nu is het niet zo dat voedsel helemaal niet bewerkt zou hoeven te worden.


Eten wordt gekookt, gebakken, klaargemaakt; maar hoe dichter u bij de natuurlijke producten blijft en hoe minder smaakversterkers, geurversterkers, kleurstoffen of andere toevoegingen om de houdbaarheid, de smaak, de geur of het productieproces te versnellen worden toegevoegd aan uw voeding, hoe gezonder uw dagelijks voedingspatroon wordt en zal zijn.


Misschien moeten we allemaal weer wat meer terug naar het "werk" in de keuken.


Kost meer tijd zult u zeggen, maar wat is tijd als het bijdraagt aan uw gezondheid vandaag en in de toekomst.

Onbewerkt voedsel | NL Soja BV

Waarom soja(meel) gebruiken? Wat zegt de consument:

"Nieuwsgierig geworden naar de sojameel van NL-soja, heb ik een pakje gekocht om zelf de voordelen van deze sojameel te onderzoeken. Ik kan zeggen dat ik positief verrast ben. De pannenkoekjes die ik ervan gemaakt heb zijn heel smaakvol en geven je een vol gevoel, zonder een opgeblazen gevoel te krijgen of over vol te zitten. Als ik het vergelijk met gewoon meel of de reguliere pannenkoekmeel (met reguliere pannenkoekmeel heb je vaak na een uur al weer lekkere trek) vult deze meel enorm en blijft de lekkere trek achterwege. Sterker nog, ik heb ’s middags als tussendoortje een paar pannenkoekjes gemaakt en ik kon mijn avondeten, verbazingwekkend, niet op krijgen. Dat geeft duidelijk aan hoe vullend deze sojameel is. Andere voordelen, zoals koolhydraat arm en eiwit rijk, hebben ervoor gezorgd dat onze zoon de sojameel gaat gebruiken in zijn sport dieet. Dus zoek je gezonde voeding of een gezond tussendoortje (wafels of poffertjes zijn ook heerlijk met de sojameel), dan kan ik de sojameel van NL-Soja zeker aanraden!" mevr. H. Dekker, Emmeloord


Zelf hebben we deze ervaring inmiddels ook. Verbazingwekkend hoe voedzaam en hoe prettig het eten is van pannenkoeken of flensjes gemaakt van ons eigen sojameel.

Onbewerkt voedsel  | NL Soja BV

Onbewerkt voedsel is gezond

Meer verzadigend en minder calorieën

Onbewerkt voedsel bevat gemiddeld genomen minder calorieën dan bewerkte voeding. Groenten, fruit, vis of vlees bevatten precies de macronutriënten die ons lichaam nodig heeft. Uiteraard is er ook veel natuurlijke voeding die best veel calorieën bevat, zoals vette vis of noten. Maar de natuur zorgt er steeds voor dat deze voeding goed verzadigt zodat je er niet te veel van eet. Dit in tegenstelling tot chips, chocola of koekjes. Zodra je daar eentje van neemt kan je niet meer stoppen. 


Meer vitaminen en mineralen

Onbewerkte voeding bevat de grootste hoeveelheid vitaminen en mineralen. Vooral vitamines zoals vitamine C zijn erg kwetsbaar. Houdbaar vruchtensap is bijvoorbeeld verhit om te kunnen bewaren. Hierdoor gaat het grootste deel van de vitamine C helaas verloren. 


Minder belastend voor het lichaam

Aan bewerkte voeding ontbreekt wat we nodig hebben en het bevat bovendien stoffen die ons lichaam belasten. Wanneer je bijvoorbeeld voeding frituurt zullen de vetten oxideren waardoor schadelijke en zelfs kankerverwekkende stoffen gevormd worden. Elke keer als ons lichaam iets niet herkent als natuurlijke voeding zullen er alarmbellen afgaan. De lever zal in actie moeten schieten om al deze stoffen onschadelijk te maken. Hierdoor kan de lever niet focussen op de honderden andere belangrijke functies die zouden moeten plaatsvinden. Het immuunsysteem wordt ook geactiveerd en uitgeput waardoor het niet meer functioneert zoals het zou moeten op momenten dat het nodig is.


Lees ook op dit blog van fitchef.nl.

Evert Jan Daling en Bas Daling

Biologische sojabonen de basis van gezond onbewerkt voedsel

NL Soja BV produceert en levert biologische sojabonen en biologisch sojameel uit Nederland. Beide producten zijn een gezonde basis voor u in de keuken, om eigen gerechten te maken die beperkt bewerkt zijn, maar bovenal gezond en smakelijk: of het nu gaat om groenteschotels met gekookte sojabonen, eigengemaakte sojamelk, smoothies, tofu, tempeh, geroosterde sojaboontjes, kinako of allerlei baksel (pannenkoeken, brood, koekjes, etc.).


Door meer onbewerkt voedsel te eten en daarmee het simpele feit dat je een deel van je eigen voedsel 'kent'; weet waar het vandaan komt; hoe het is geproduceerd / is bereid en dat het zonder allerlei toevoegingen op je bord belandt, maakt het nuttigen van de maaltijd net even anders en een stuk gezonder.

Wij zijn uw achtertuin, u bent onze buren

Onze persoonlijke ervaring willen wij voor u beschikbaar stellen. Wij willen ervoor zorgdragen, dat u:


  • zekerheid heeft over de herkomst van uw eten;
  • inzicht heeft in het teelt- en productieproces van uw eten;
  • weet dat uw eten natuurlijk maatschappelijk verantwoord is geproduceerd;
  • weet dat uw eten lokaal duurzaam is geproduceerd, alsof het uit uw eigen achtertuin komt;
  • een relatie met ons kunt aangaan, alsof wij uw buren zijn;
  • daarmee de basis voor onbewerkt voedsel koopt en kunt genieten.


Direct bestellen?

Koop hier uw

biologische sojabonen of soja producten

uit Nederland


U heeft een winkel, restaurant, verkooppunt, voedsel coöperatie? U wilt biologische sojabonen of soja producten van NL Soja opnemen in uw assortiment?


Stuur hier een bericht.

Wij leveren gedroogde biologische sojabonen uit eigen teelt

Lokaal

Wij telen sojabonen uitsluitend in Nederland. Dat betekent dat uw sojabonen 'uit uw achtertuin komen'.  

Transparant

Onze teelthandelingen publiceren wij op de website. Zo kunt u zien met welke zorg wij uw sojabonen telen.


Jaarlijks organiseren wij een velddag. Zo kunt u ons ontmoeten en leren kennen. Ondertussen kunt u de sojabonen in het veld bezichtigen.


Wilt u weten wie wij zijn? Bel ons even voor een praatje tussen 'buren'.

Gezond

Sojabonen zijn gewoon gezond.


Maar daarbij geldt (zoals bij alles), eet vooral gevarieerd met andere peulvruchten, granen, groente, fruit, noten of vlees/vis.


Eet bewust, eet alles met mate.


Gedroogde sojabonen moeten worden bereid, voordat ze worden geconsumeerd.

Ambachtelijk

Door gedroogde sojabonen in uw dagelijkse maaltijd op te nemen, kunt u heerlijke en verse gerechten zelf gaan bereiden.


Gekookte sojabonen voor uw curries, groenteschotels en sauzen.


Wat dacht u van uw eigen sojaburger, vegaburger, tofu, tempeh of sojamelk.


Maar ook leveren wij sojameel voor uw pannenkoeken en allerlei baksels.


Of gewoon wat sojabonen roosteren voor in de salade of als snack.


Terug naar de keuken, terug naar grootmoederstijd.

Sojabonen klaar voor de oogst
Uw eigen tofu maken met sojabonen van NL Soja BV
Tofu gerecht NL Soja BV
Bas Daling en Evert Jan Daling NL Soja BV

Maatschappelijk verantwoord

Wij werken samen met biologische boeren op basis van respect en gelijkwaardigheid. Wij dragen zorg dat de boer een onderscheidende vergoeding voor zijn land ontvangt, zodat de boer het eigen bedrijf kan blijven ontwikkelen.


Doordat wij in Nederland sojabonen telen, hoeven er geen bomen gekapt te worden en vindt er geen landroof plaats.

Duurzaam

De teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.


Natuurlijk gebruiken wij uitsluitend non-GMO zaaizaad. We hebben rassen geselecteerd, welke speciaal geschikt zijn voor de humane consumptie.


Door onze Nederlandse productie en door het proces van bewaren en uitleveren in eigen beheer te houden, worden uw voedselkilometers geminimaliseerd.


Wij telen momenteel alleen biologisch.


NL Soja BV is skal-gecertificeerd.

Eerlijk

Gedroogde sojabonen passen prima in uw schijf van vijf, of u nu combineert met vlees/vis of alleen met plantaardige voeding.

B2B samenwerking

NL Soja BV levert gedroogde sojabonen aan kleine voedsel producenten voor de productie van tofu, natto en sojasaus.


Ook levert NL Soja BV gedroogde sojabonen en sojameel aan meerdere (online) verkooppunten.


Een aantal toprestaurants weet de gedroogde sojabonen van NL Soja BV te waarderen. Zij verwerken de sojabonen op ambachtelijke wijze in de meest bijzondere gerechten.

Soja van NL-soja is gezonde voeding, is duurzame voeding, is eerlijke voeding.

Onbewerkt voedsel

kan NU met soja van NL Soja

Share by: