wat eten we vandaag

Wat eten we vandaag?

Probeer eens koken met soja van NL-soja.nl

Groenteschotels, salades, sauzen, tofu, tempeh, miso, geroosterde soja, sojamelk, taugé of in combinatie met vleesschotels en meer.


Wat eten we vandaag? Koken met soja van NL-soja.nl 'dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten'

Groenteschotels, salades, sauzen, tofu, tempeh, miso, geroosterde soja, sojamelk, taugé of

in combinatie met vleesschotels en meer

Wat eten we vandaag?

Gezond koken met soja van NL-soja.nl

'dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten'

Er gaat niks boven een maaltijd van vers bereide producten en eigen recepten. Misschien meer werk en soms een hele uitdaging om het recept of het bereidingsproces direct onder de knie te krijgen, maar  ........ als het dan eenmaal lukt, dan staan uw creativiteit en smaak garant voor een heerlijke maaltijd. 


Uw arbeid in de keuken en onze zorg op het land geven u een gezonde maaltijd,  waarvan u zeker zult genieten.


Op het internet wordt uitgebreid beschreven, hoe u thuis in de keuken verse tofu, tempeh, geroosterde bonen of zelfs sojamelk kunt maken.


Wat eten we vandaag? Koken met soja geeft nog zoveel meer mogelijkheden!


Als u sojabonen een nacht laat wellen en de volgende dag de sojabonen circa 45 minuten kookt, dan heeft u een gezonde basis voor uw groenteschotels, salades, Indische curry gerechten en (pasta-) sauzen. Maar ook in combinatie met uw stoofschotels van vlees kunnen gekookte sojabonen een prima aanvulling zijn op uw gezonde maaltijd.


Als ik het kan, dan kunt u het zeker!


Zelf hebben wij het afgelopen jaar volop in de keuken geëxperimenteerd:

  • Gekookte sojabonen hebben we verwerkt in de saus voor tortillas, mihoen, nasi en bami (en dat in combinatie met minder vlees)
  • Gekookte sojabonen verwerkt door de salade
  • We hebben onze eigen tofu gemaakt, voor door de nasi
  • Verse sojamelk hebben we gemaakt voor de muesli
  • Wat te denken van uw eigen verse heerlijk Smoothie van eigengemaakte sojamelk
  • Geroosterde sojabonen 's avonds in de oven gezet als snack voor tussendoor, bij de wijn of een biertje
  • Hummus voor op naanbrood en tortilla
  • Veganaise gemaakt van verse sojamelk
  • Tempeh gemaakt samen met een voedingsdeskundige
  • Zelf sojascheuten gemaakt (taugé) voor door de nasi, etc.
  • Sojameel voor pannenkoeken, flensjes, brood, pizza, koekjes, biscuit, etc.


Zo is er voor iedereen wat wils; of u nu vegetarisch eet, soms geen vleesmaaltijd wilt bereiden, vlees wilt minderen of vlees en plantaardig wilt combineren; koken met soja past op alle manieren prima in uw eigen schijf van vijf.

Koken met soja van NL-soja.nl

"...sojabonen zijn weliswaar een goede vleesvervanger, je moet alleen wel gaan begrijpen, hoe je ze creatief in de eigen keuken kunt gebruiken. Namelijk gewoon als een plantaardig product, als peulvrucht, eiwitrijk, rijk aan essentiële aminozuren, dat gezond en voedzaam is, maar wat helemaal niet op vlees hoeft te lijken of naar vlees hoeft te smaken.


Soja is en een gezonde vervanger van - maar is ook een gezonde aanvulling op - minder vlees..."


Wat eten we vandaag? Koken met soja van NL-soja.nl dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten.

Hieronder vindt u een willekeurige greep uit het aanbod. Er valt zeker veel meer te vinden en te lezen.  Graag houden wij ons aanbevolen, als u andere gerechten kent of als uw creativiteit iets nieuws en smakelijks heeft opgeleverd.
Koken met soja van NL-soja.nl
Wat eten we vandaag? Koken met soja van NL-soja.nl; 'als ik het kan, dan kunt u het zeker!'
  • Koken met soja van NL-soja.nl

  • Direct bestellen?

    Koop hier uw

    biologische sojabonen of soja producten

    uit Nederland


    U heeft een winkel, restaurant, verkooppunt, voedsel coöperatie? U wilt biologische sojabonen of soja producten van NL Soja opnemen in uw assortiment?


    Stuur hier een bericht.

    Wij leveren gedroogde biologische sojabonen uit eigen teelt

    Lokaal

    Wij telen sojabonen uitsluitend in Nederland. Dat betekent dat uw sojabonen 'uit uw achtertuin komen'.  

    Transparant

    Onze teelthandelingen publiceren wij op de website. Zo kunt u zien met welke zorg wij uw sojabonen telen.


    Jaarlijks organiseren wij een velddag. Zo kunt u ons ontmoeten en leren kennen. Ondertussen kunt u de sojabonen in het veld bezichtigen.


    Wilt u weten wie wij zijn? Bel ons even voor een praatje tussen 'buren'.

    Gezond

    Sojabonen zijn gewoon gezond.


    Maar daarbij geldt (zoals bij alles), eet vooral gevarieerd met andere peulvruchten, granen, groente, fruit, noten of vlees/vis.


    Eet bewust, eet alles met mate.


    Gedroogde sojabonen moeten worden bereid, voordat ze worden geconsumeerd.

    Ambachtelijk

    Door gedroogde sojabonen in uw dagelijkse maaltijd op te nemen, kunt u heerlijke en verse gerechten zelf gaan bereiden.


    Gekookte sojabonen voor uw curries, groenteschotels en sauzen.


    Wat dacht u van uw eigen sojaburger, vegaburger, tofu, tempeh of sojamelk.


    Maar ook leveren wij sojameel voor uw pannenkoeken en allerlei baksels.


    Of gewoon wat sojabonen roosteren voor in de salade of als snack.


    Terug naar de keuken, terug naar grootmoederstijd.

    Sojabonen klaar voor de oogst
    Uw eigen tofu maken met sojabonen van NL Soja BV
    Tofu gerecht NL Soja BV
    Bas Daling en Evert Jan Daling NL Soja BV

    Maatschappelijk verantwoord

    Wij werken samen met biologische boeren op basis van respect en gelijkwaardigheid. Wij dragen zorg dat de boer een onderscheidende vergoeding voor zijn land ontvangt, zodat de boer het eigen bedrijf kan blijven ontwikkelen.


    Doordat wij in Nederland sojabonen telen, hoeven er geen bomen gekapt te worden en vindt er geen landroof plaats.

    Duurzaam

    De teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.


    Natuurlijk gebruiken wij uitsluitend non-GMO zaaizaad. We hebben rassen geselecteerd, welke speciaal geschikt zijn voor de humane consumptie.


    Door onze Nederlandse productie en door het proces van bewaren en uitleveren in eigen beheer te houden, worden uw voedselkilometers geminimaliseerd.


    Wij telen momenteel alleen biologisch.


    NL Soja BV is skal-gecertificeerd.

    Eerlijk

    Gedroogde sojabonen passen prima in uw schijf van vijf, of u nu combineert met vlees/vis of alleen met plantaardige voeding.

    B2B samenwerking

    NL Soja BV levert gedroogde sojabonen aan kleine voedsel producenten voor de productie van tofu, natto en sojasaus.


    Ook levert NL Soja BV gedroogde sojabonen en sojameel aan meerdere (online) verkooppunten.


    Een aantal toprestaurants weet de gedroogde sojabonen van NL Soja BV te waarderen. Zij verwerken de sojabonen op ambachtelijke wijze in de meest bijzondere gerechten.

    Soja van NL-soja is gezonde voeding, is duurzame voeding, is eerlijke voeding.

    Share by: